Boeken

Serie Stella en Stinky

Deze serie met als hoofdpersonen Stella en Stinky gaat over natuur en dieren. 

Kinderen maken zich hier zorgen over (blijkt uit onderzoek van OERR, Natuurmonumenten, 2019). En gelijk hebben ze: denk aan plastic soep, bijen en andere insecten die het lastig hebben, het uitsterven van allerlei dier- en plantensoorten….Informatieve kinderboeken met feiten en weetjes over deze onderwerpen zijn overal te vinden. Maar zijn die ook interessant genoeg om kinderen van 7-10 jaar te inspireren? Om hen langer te boeien en tot actie aan te zetten? 

Ik denk het niet.

Wat er nog mist voor deze kinderen? Verhalen die inspireren, met nieuwe helden van deze tijd. Verhalen die perspectief bieden, spannend zijn en met hoofdpersonen met wie kinderen zich kunnen identificeren. Kortom, er zijn nieuwe verhalen nodig!

Ik schrijf dit soort verhalen. 

Verhalen die gebaseerd zijn op de werkelijkheid, want die is vaak al spannend genoeg. Verhalen waarbij de werkelijkheid samenkomt met fantasie. Spannende verhalen die kinderen inspireren en niet belerend of betweterig zijn.

Stella en Stinky en de plastic soep

Stella lijkt een gewoon meisje van acht jaar. Ze is gek op dieren. 

Zolang ze zich kan herinneren, kan ze met hen praten. Haar moeder vindt dat allemaal maar onzin.

Op een dag ontdekt ze dat er vreemde korrels op het strand liggen. 
En dan worden de pasgeboren vogeltjes ziek. Wat zou er aan de hand zijn?

Ze vraagt haar vader, die aan de andere kant van de wereld woont, om raad. 

Hij denkt dat er heel veel dieren in gevaar zijn. Hij is bezig met een oplossing. 

Stella loopt van huis weg om haar vader te gaan helpen. 

Dat doet ze samen met Stinky, een stinkdier uit Amerika dat per ongeluk in Nederland is beland. Maar het is allemaal nog niet zo gemakkelijk als ze had gedacht...

Een verhaal over liefde voor dieren en de natuur. Over de moed om deze te beschermen, ook al moet je daar hele spannende dingen voor doen. 

Stella and Stinky and the plastic soup

Stella en Stinky is er ook in het Engels! In het boek ‘Stella and Stinky and 
the plastic soup’ heeft Christine samengewerkt met Dopper. Je weet wel: die mooie flessen die je steeds weer opnieuw kunt gebruiken om water mee te nemen. We ontdekten dat we allebei hetzelfde willen: schone oceanen zonder plastic. Dus besloten we samen een speciale versie van Stella en Stinky te maken.

Het boek hoort bij een groter project van de Dopper Foundation: het Plastic Bridge Project. In dat project werken meerdere artiesten samen. Dopper Foundation wil kinderen bewust maken van plastic in onze oceanen. Dat verhaal wordt verteld op verschillende manieren. Met o.a. een toneelstuk, een lied en een boek natuurlijk! Deze versie van Stella en Stinky speelt zich af in Amerika, maar het verhaal is hetzelfde.

Dopper heeft de Brooklyn Bridge in New York nagemaakt van 3000 gebruikte plastic wegwerpflesjes! Deze brug heeft de boodschap: ’stop het gebruik van plastic wegwerpflesjes’. Dopper bezocht basisscholen in New York om kinderen te leren over het plastic probleem. Stella en Stinky is ook voorgelezen! 
Op 8 juni 2018 is deze brug geopend. 

Stella en Stinky redden de bijen

Aan dit boek werk ik nu! 

Het gaat over de bijen die het moeilijk hebben. Er zijn er maar heel weinig. Maar hoe moet het dan met het fruit? Er zijn te weinig bijen om de bomen te bestuiven. 

Stella gaat het uitzoeken hoe het nu precies zit. Natuurlijk helpt Stinky haar en beleven ze weer een spannend avontuur...

Verwacht: zomer 2021

De toon is goed getroffen voor de doelgroep en de spannende situaties worden heldhaftig het hoofd geboden door de dappere Stella, die samen met haar vader vecht voor de bescherming van de natuur. Enkele kleine pentekeningetjes, duidelijke letter. Heruitgave van boek uit 2014 met een nog steeds actueel thema: de vervuiling van de aarde en met name de plastic soep in de oceanen. Vanaf ca. 8 jaar.

NBD Biblion

Wil jij ook samen met jouw dochter spannende verhalen lezen met nieuwe helden die mooie dingen doen voor de aarde?

Schrijf je hieronder in voor het eerste hoofdstuk van mijn boek ‘Stella en Stinky en de plastic soep (gratis)

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hiernaast in voor de nieuwsbrief

Ik spam niet, lees het privacybeleid voor meer info.