“Dit is wat lezers zeggen over mij en mijn verhalen”
Manon Ouwerkerk: ‘Ik heb samen met mijn dochter van 8 jaar het boek ‘Stella en Stinky en de plastic soep’ gelezen. Zij was al bezig met plastic vervuiling, want school doet hier ook veel aan. Als moeder ben ik door dit boek ook meer bewust geworden van de hoeveelheid plastic afval die we met z’n allen veroorzaken.
Vorig jaar ben ik samen met een aantal andere vriendinnen naar vrienden in Singapore geweest die daar als expat wonen. We maakten een trip naar Indonesie. Op een onbewoond eilandje bij Bintan, waar we gingen snorkelen, waren mooie strandjes met grote mooie schelpen. Op de grens van eb en vloed, lag er een enorme berg met plastic troep. Echt, ik wist niet wat ik zag: netten, flessen, noem het maar op. We vroegen aan de man die ons gebracht had of hij vuilniszakken had. Die had hij bij zich in zijn boot. En omdat we daar even vast zaten in verband met een flinke tropische regenbui, besloten we om de troep op het strand op te ruimen. Ik had zoiets nog nooit eerder gedaan, ben ook geen activist, maar het lezen van het boek heeft wel wat bij me los gemaakt. Mijn dochter vond het ook fantastisch om te horen dat we dat gedaan hadden!’
Manon Ouwerkerk

“Christine Algera slaagt er met het boek ‘Stella en Stinky en de plastic soep’ in om kinderen met een aansprekend en spannend verhaal aan het denken te zetten. Naast dat het erg fijn geschreven is, is het een geweldig hulpmiddel om kinderen te vertellen over plastic vervuiling en ze enthousiast te maken over hun potentie om het tij te keren.”

Merijn Everaarts

Oprichter van Dopper

‘Een super leuk en bewust boek’
Josje Feller

‘Sinds het lezen van je boek ‘Stella en Stinky en de plastic soep’ verzamelt mijn zoon (4 jaar) alle doppen en spaart hij voor een wasteboard. Ook al het plastic wat hij tegenkomt gaat in de recycle’

Doede

‘Het is een heel leuk boek. Het helpt natuurlijk dat ik Stella heet, dus ik vond het dubbel zo leuk. 🙂 Mijn broertje (die heet geen Stinky helaas) en ik rapen heel vaak plastic op dat we op straat zien liggen. Dat kan gewoon niet’.

Stella

‘Heb het boek gekocht omdat het momenteel een zeer relevant boek is ivm de plastic vervuiling!! Heb het voorgelezen aan onze kleinkinderen die het schitterend vonden!! Onze kleindochter heeft het mee naar huis genomen om het zelf nog een keer te lezen. Mooi boek. Goed om kinderen op deze manier zorg voor onze planeet te leren.’
Margot Klimmendaal

Mijn oudste zoon (7) vraagt regelmatig of ik Stella & Stinky voor wil lezen. Hij vindt het een spannend en leuk boek, en stelt steeds weer nieuwe vragen. Mijn jongste zoon (4) luistert graag mee en kijkt met grote ogen naar de tekeningen, die de schrijfster zelf gemaakt heeft, hoe leuk!

Het verhaal leest lekker, blijft tot het einde spannend en neemt mijn mannetjes steeds weer mee op reis. Het stinkdier Stinky zorgt voor grappige en spannende momenten.
Als er nu plastic op straat ligt dan zegt mijn jongste: ‘Daar worden de vogels ziek van!” en mijn oudste ‘Dat is niet goed voor het milieu’.

Het boek zet je als ouder ook aan om bewust kijken naar hoe goed je zelf naar je kind luistert. De moeder van Stella is vooral met zichzelf en haar werk bezig, en niet met wat haar dochter Stella wil. Dat de ouders van Stella gescheiden zijn levert extra uitdagingen en spanningen op.

Stella & Stinky is meer dan een leuk en spannend voorleesboek; het maakt jonge kinderen ervan bewust dat plastic niet goed voor de natuur is.

Aanrader voor ouders, scholen, bibliotheken en milieu- en natuur gerelateerde instellingen.

Florien van Basten Batenburg

Wil jij ook samen met jouw dochter spannende verhalen lezen met nieuwe helden die mooie dingen doen voor de aarde?

Schrijf je hieronder in voor het eerste hoofdstuk van mijn boek ‘Stella en Stinky en de plastic soep (gratis)

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hiernaast in voor de nieuwsbrief

Ik spam niet, lees het privacybeleid voor meer info.