De wereld beter en mooier maken.

Door te laten zien dat je je niet door het donker hoeft te laten opslokken, maar dat je zelf het licht kunt creëren.”

Ik ben Christine, ik creëer nieuwe verhalen om de wereld beter en mooier te maken. Verhalen die vertellen over schoonheid zien in donkere tijden, het kiezen van je eigen pad en zelf de regie nemen. We hebben nieuwe verhalen nodig om de wereld te veranderen! 

Verhalen verbinden, creëren emotie en zijn een krachtige manier om echt dingen te veranderen. Alleen feiten en cijfers zijn niet genoeg.

Op dit moment zijn het donkere tijden voor de aarde: het verdwijnen van allerlei soorten dieren in rap tempo, vervuiling door o.a. plastic en olie en het smelten van ijs door klimaatverandering. Donkere vooruitzichten die jou en je kind misschien weleens somber kunnen maken. Begrijpelijk, maar dat hoeft niet! 

Ik geloof dat je in donkere situaties zelf licht kunt creëren. Het mooie zien wat er al is, een onverwachts moment waarin je opeens pure schoonheid ervaart of ineens een oplossing ziet. En dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de wereld. Omdat er door zo’n ervaring iets in jou verandert, geef je dat ook weer door. 

Je hoeft je dus niet op te laten slokken door het donker, maar je kunt zelf licht creëren. Op ieder moment. En dat wil ik jou en je kind graag laten ervaren in mijn verhalen. 

Ik weet zelf hoe het is om in een donkere situatie te zitten.

In twee jaar tijd belandde ik in een rolstoel vanwege een chronische ziekte en verloor ik mijn grote liefde met wie ik 30 jaar samen was in een verkeersongeval. Ik bleef alleen achter met mijn kinderen. 

Alle reden om me in somberheid te laten zakken en me te verstoppen. En die momenten heb ik natuurlijk ook gehad, maar niet te lang. Het past gewoon niet bij me, ik zie van nature vaak het licht in de duisternis. En dat ben ik juist door deze ervaringen heel duidelijk gaan zien. 

De natuur is hierbij voor mij van levensbelang. In de ellende die mij overkwam, zag ik ook de prachtige volle maan en ik verwonderde me over de perenboom in mijn tuin die gewoon weer ging bloeien. Om maar een paar dingen te noemen.  

En dat ‘licht zien’  is geen kwestie van hard werken, maar je open stellen voor schoonheid, die overal te vinden is. Elke dag. Het licht toelaten en je niets aantrekken van ongeschreven regels of wat anderen zeggen hoe het hoort. 

Zet een kleine stap en kijk wat er wél is. Als veel mensen een kleine stap nemen, kunnen we samen veel veranderen!

En daarom schrijf ik boeken over kinderen die zelf de regie nemen, hun eigen pad kiezen en licht creëren in een lastige situatie. Bijvoorbeeld om te zorgen voor een betere toekomst voor de bijen of het oplossen van het plastic probleem. Verhalen voor kinderen (én hun moeders) die zich willen laten inspireren door een spannend verhaal, gebaseerd op de werkelijkheid.

werken in de pipowagen

Mijn werkplek: de pipowagen in de tuin

Met mijn verhalen wil ik laten zien:

– hoe mooi de aarde is

– dat je zelf invloed hebt om deze schoonheid te behouden

– dat je meer kunt dan je zelf denkt

Ik hoop je  te inspireren!


MEER OVER CHRISTINE

– ik ben al ruim 20 jaar met duurzaamheid bezig en ben enorm blij dat het nu wordt omarmd door zoveel mensen en bedrijven! 

– Ik werkte ooit voor Greenpeace (mijn meisjesdroom) maar ontdekte dat ik geen geboren activist ben, maar liever mensen in het hart raak om impact te hebben

– ik woon op het platteland met mijn kinderen en 2 ponies, 2 geiten, 2 kippen, een konijn, een poes en een zwerfkat. Deze dieren hebben allemaal een verhaal en vonden bij ons een nieuw thuis. Zo fijn!

Aan het werk in de pipowagen

Nog steeds nieuwsgierig? 

Bezoek me op Facebook, Instagram of LinkedIn waar ik van alles vertel over de dingen die ik meemaak, wonen en werken in de natuur, schrijven en je dromen achterna gaan.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hiernaast in voor de nieuwsbrief

Ik spam niet, lees het privacybeleid voor meer info.