Daarom gaf ik alles op
…en leerde licht creëren in donkere tijden

Toen ik 3 jaar geleden in de donkerste periode van mijn leven terechtkwam, leerde ik iets belangrijks. En dat vertel ik graag aan je, omdat we dit in deze tijd allemaal wel kunnen gebruiken.

Wat gebeurde er?
Eerst werd ik chronisch ziek en kwam in een rolstoel terecht.
Daarna overleed mijn man, met wie ik 30 jaar samen was, in een verkeersongeval.
Ik stond er alleen voor met mijn twee kinderen van 14 en 16.

Nu had ik de hele dag in een hoekje kunnen gaan zitten huilen met het dekbed over mijn hoofd, en geloof me, die dagen heb ik ook gehad. Maar uiteindelijk past dat niet bij me.

 

Ik merkte vanaf het begin dat ik ook nog steeds lichtpuntjes zag. Hoe raar dat misschien ook leek, voor mezelf en ook voor anderen. Hoe kon ik nou genieten van de maan, terwijl ik mijn man net had begraven?

Maar juist hierdoor begon ik de afgelopen tijd steeds meer te beseffen hoe ik wil leven en wat het is dat ik heb te doen. Het licht zien, juist in donkere tijden.
En daar wilde ik mee door door en dat is nu mijn missie: het leven mooier maken, hoe donker het soms ook lijkt!

Dat doe ik door iedere dag iets moois te ontdekken, door te bedenken wat er wél mooi is. En dat kan elke dag als je naar de natuur kijkt. En gelukkig woon ik nu op een plek waar ik alleen maar uit mijn raam hoef te kijken om dat te zien…
De aarde is prachtig en de gebeurtenissen die ik elke dag zie, hoe klein ook, ontroeren en troosten me. Dit is echt lifesaving voor mij!

Maar ook in de kinderboeken die ik nu schrijf, gaat het ook over licht creëren in donkere tijden… En ja, daarvoor heb ik alles wat ik eerst deed opgegeven, zoals ondernemers leren om hun eigen verhaal te vertellen en schrijven over duurzaamheid. Door alle gebeurtenissen ben ik zelf ook veranderd.
Ik besloot om te gaan doen wat ik zag dat nu, in deze tijd, nodig was: spannende kinderboeken schrijven over milieu en natuur, waar het niet goed mee gaat op dit moment.

Veel kinderen maken zich best zorgen over wat er nu allemaal gebeurt in de wereld. En voor de aarde zijn het ook donkere tijden: klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, vervuiling…

In mijn verhalen hebben Stella (een meisje van 8 jaar) en haar vriend Stinky (een stinkdier dat ze ontmoet in het eerste deel van deze serie) de hoofdrollen. We hebben ook nieuwe helden en heldinnen nodig, zoals wij vroeger Pippi hadden.

Door deze verhalen zien kinderen dat ze zelf iets kunnen doen om het tij te keren. En dat geeft hen moed en hoop om zelf de regie te nemen. Mijn verhalen zijn niet belerend, maar inspirerend.

Inmiddels werk ik samen met Dopper, is mijn boek in Amerika uitgegeven en voorgelezen op scholen en vertellen kinderen en moeders wat ze zijn gaan doen na het lezen van mijn boek. Ze ruimen bijvoorbeeld samen het strand en de speeltuin op en vragen hun vriendinnen om mee te doen.

Dit is precies is wat ik wil laten zien: je kunt zelf licht creëren in het donker!
Ik wil graag kinderen inspireren om iets te doen om het mooie van de aarde te behouden en te koesteren. En daar hoef je echt geen activist voor te zijn, maar iemand die haar/zijn kinderen en zichzelf een positief gevoel wil geven over de wereld waarin we leven.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hiernaast in voor de nieuwsbrief

Ik spam niet, lees het privacybeleid voor meer info.