Samen het tij keren

Afgelopen weekend was ik foto’s aan het uitzoeken en stuitte ik op twee foto’s van 20 jaar geleden toen ik bij Greenpeace werkte. Ik was in Canada en hielp indigenous people met het demonstreren tegen oliebedrijven. In Canada, Alberta, maken ze olie uit zand. Er zijn daar hele grote gebieden met teerzand. Dit is een enorme industrie daar, waar alle oliebedrijven aanwezig zijn. Wat ze daar doen, is alle dieren wegjagen uit dat gebied en bovendien het land inpikken van de mensen die daar oorspronkelijk wonen. Het was ongelooflijk wat ik hier zag gebeuren en ik was erg blij om hier aandacht aan te geven en er samen met de oorspronkelijke bewoners iets aan te kunnen doen. 

Waarom vertel ik je dit? Omdat ik toen in Canada heb ervaren dat als we samenwerken, we het tij kunnen keren! De aarde is zo mooi, dat ervaar ik elke dag. Daarom schrijf ik kinderboeken: zodat de leiders van de toekomst (onze kinderen) al het moois van de aarde gaan koesteren en behouden. Terwijl er ook best veel problemen zijn nu, denk aan klimaatverandering, de afname van biodiversiteit en plastic vervuiling bijvoorbeeld (en dan heb ik het nog niet eens over de andere problemen in de wereld die nu spelen). 

De kinderen van nu hebben hier maar mee te dealen. Daar maken ze zich vaak ook wel zorgen over. Ik snap dat jij je als ouder daar misschien je zorgen over maakt, alleen wil je natuurlijk niet te zwaar maken voor hen.

Wat ik toen ervaarde in Canada was dat samen iets doen heel fijn is! Dat kun jij ook met jouw kind(eren). Ga lekker samen plastic opruimen in het park bijvoorbeeld, geniet van de buitenlucht en vraag ondertussen hoe zij over de milieuproblemen van nu denken en hoe zij het zouden oplossen. De kinderen van nu kunnen het tij keren, maar laat ze ook het moois zien en ervaren hoe leuk het is om samen een klus te doen.

Daarom schrijf ik voor kinderen spannende verhalen over milieu onderwerpen.
Het is leuk om een spannend verhaal te lezen, waar je ook iets van opsteekt. En daarna is het ook leuk om iets te doen! Zo krijg ik vaak te horen dat kinderen die mijn boek over de plastic soep hebben gelezen, daarna plastic gaan opruimen.

Heel veel plezier samen!

Groet, Christine

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hiernaast in voor de nieuwsbrief

Ik spam niet, lees het privacybeleid voor meer info.